fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina Kviz gasilske mladine 2017

Kviz gasilske mladine 2017

9V petek, 24.2.2017, je v prostorih gasilskega doma Kamnik potekalo že tradicionalno tekmovanje gasilske mladine v kvizu. Pomerile so se pionirske in mladinske ekipe iz GZ Komenda in GZ Kamnik. Letos je tekmovalo 17 pionirskih ter 17 mladinskih ekip. Skupaj je bilo z mentorji ter sodniki v gasilskem domu preko 120 udeležencev. Tekmovalci so tekmovali v praktičnem in teoretičnem delu.

 

 

Teoretični del iz prve pomoči, požarne preventive, gasilskih znanj od 5 proti 0 ter literature, kjer so obkroževali drži - ne drži, so pisali v predavalnici. Praktične vaje pa so opravili v garažnih prostorih. Tako mladinci kot pionirji so pokazali znanje vezanja vozlov v štafeti. Pri eni izmed tekmovalnih disciplin Gasilska spretnost so morali pionirji prikazati spretnosti pri prenašanju ročnika, poznavanje uporabe gasilnih aparatov glede na vrsto požara in spenjanje cevi na trojak. Mladinci so morali pri isti vaji na trojak speti 3 cevi, v določeno območje vreči torbico z vrvjo ter razporediti gasilska orodja. Po koncu tekmovanja smo se okrepčali s sendvičem in sokom.

Letos so na tekmovanju pionirji zasedli odlično 1. mesto in se s tem uvrstili na regijsko tekmovanje. Prav tako so se na regijsko tekmovanje, ki bo potekalo 11.3.2017 v Šmartnem pri Litiji, uvrstili tudi mladinci s tretjim mestom. Na vse ekipe smo zelo ponosni, saj smo se skupno uvrstili na 2. mesto, kar je odlična uvrstitev.

Med počitnicami pa zmagovalni ekipi ne bosta počivali, ampak se bomo pripravljali na tekmovanje. Odpravili bomo napake, utrdili teoretično znanje ter predvsem pridobili na času pri vezanju vozlov. 

Pohvale gredo vsem ekipam, ki so se letos udeležile kviza. Posebej se moramo zahvaliti vsem, ki so pripomogli k izvedbi kviza, tako sodnikom kot preostalim mentorjem in članom PGD Kamnik, pa tudi predsedniku PGD Kamnik Jožetu Oblaku za spodbuden nagovor najmlajšim pred tekmovanjem.

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...